Mikro-Rinoplasti ve 3D Mask Nedir?

Burunda oluşan şekil bozukluğunun düzeltilmesi adına yapılan burun estetikleri içerisinde en fazla tercih edileni rinoplasti. Yapılacak olan işlemlerde temel amaç ise kişinin yüz profiline en uygun olacak burnu ortaya çıkartmaktır. Operasyonu yaptıracak olan kişinin isteklerine göre burun kökü ya da delik yapısı düzeltilir, burun ucu istenilen şekilde oluşturulur. Geçmiş dönemlerde bu operasyonlar yalnızca belirli yöntemler ile yapılırdı. Böyle olunca da istenilen sonuçların elde edilmesi çok daha zor olabiliyordu. Fakat Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen mikro-rinoplasti yöntemi ile burun estetiği daha öncesinde hiç olmadığı kadar kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

mikro rinoplasti
mikro rinoplasti

Mikro-Rinoplasti ile Burun Estetiği

 

Dr. Yakup Avşar’ın ortaya çıkartmış olduğu mikro-rinoplasti yönteminde kullanılan teknik motor sistemi ile beraber uygulanmaktadır. Doktor bunun için motor sistemi ile beraber kullanılması adına özel mikro motor uçları tasarladı. Normalde açık burun ameliyatı ile yapılması gereken her türlü işlem, mikro-rinoplasti ile beraber kapalı burun ameliyatı kullanılarak kolayca yapılabilmektedir. Mikro kameralar ile müdahale edilecek olan dokunun 20 kat büyütülecek görüntüsü elde edilmiş oluyor. Bu sayede çok zor burun yapılarının hiçbir sorun yaşanmadan düzeltilmesi işlemi gerçekleştiriliyor. Ayrıca açık teknik ile yapılacak olan ameliyatlarda burnun alt kısmından açılan kesi kapatıldıktan sonra eğer ki operasyon istenildiği gibi sonuçlanmazsa tekrardan açılmak zorunda kalabiliyordu. Halbuki mikro-rinoplasti operasyonunda burnun uç kısmından köküne kadar tüm iç yapı gözlenerek bütün çalışmalar eksiksiz bir şekilde yapılacaktır.

 

3D Mask ile Burnu Gerçekçi Şekillendirin

 

Burnunda şekil bozukluğu oluşan insanlar, bu sorunu gidermek adına Dr. Yakup Avşar’a giderek burunlarının nasıl olmasını istediğini anlatırken Dr. Avşar bu aşamada onların yüz yapılarına en uygun olan burun şeklinin ne olduğu konusunda tasarım işlemlerine başlayacaktır. Ameliyat sonrasında ortaya çıkacak olan görüntünün net şekilde görülebilmesi adına devreye 3D Mask tekniği uygulanmaktadır. Normalde öncesi sonrası simülasyonu ile ameliyat sonrasındaki görünüm hakkında bilgi alınabilirken artık 3D print teknolojisi kullanılarak çok daha etkili sonuçlar elde edilebilmektedir. Bunun için ilk aşamada hastanın burnu ve yüzü tanımlanacak, ardından da 3 boyutlu şekli oluşturularak hastanın yüzüne en uygun olacak burun şekli net olarak belirlenecektir. Avşar Mask olarak isimlendirilen bu yöntem ile alınacak çıktı sonrasında hasta bu maskeyi inceleyerek ameliyat sonrasında nasıl bir görünüme ulaşacağını da dokunarak görme imkanına erişecekler.

burun estetik
burun estetik

Burun Estetiği Operasyonu Öncesinde Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?

 

Doktor ile yapılacak olan görüşmeler sonrasında en az 1 ay öncesinden ameliyat olunacak kişiye burnun oluşacağı şekil ve teknikler ile alakalı bilgileri vermesi ve anlaşmaların yapılması gerekmektedir. Bu dönemde başta aspirin olmak üzere bitkisel tablet, enerji içecekleri, yeşil çay gibi ürünler alınmamalıdır. Çünkü bunlar şişlik ve morlukların artmasına sebep olacaktır. Hastalar eğer ki düzenli kullanmaları gerektiği ilaçlar bulunuyorsa, bunları mutlaka doktora iletilmelidir. Böylece nelerin yapılması gerektiği ile alakalı bilgilendirmeler yapılacak, operasyonun sorunsuz geçmesi hedeflenmiş olacaktır.

 

Burun Estetiği Operasyonu Süreci Nasıl İlerleyecektir?

 

Yapılacak olan görüşmeler ve hastanın kendini operasyona en iyi şekilde hazırlamasından sonra ise artık hastanın belirtilmiş olan gün ve saatte hastaneye yatışının gerçekleştirilmesi gerekir. Burun estetiği operasyonu genel anestezi altında yapılmaktadır. Genel olarak 2.5 saat süren operasyonun sona ermesinin ardından hasta herhangi bir ağrı hissetmeyecektir. İlk gün yüze uygulanacak olan soğuk uygulamalar ile şişlik ve morluk oluşumunun minimum seviyelere indirilmiş olacaktır. Bir gece hastanede kalındıktan sonra çıkış işlemi yapılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir