Zehirlenmelerden Korunma

* Kokusu, rengi, görünümü değişmiş, beklemiş, bayat besinler kesin­likle yenilip içilmemelidir. Böyle besinlerin yenilip içilmemesi için çevredekiler de yarılmalıdır. Zehirli olma olasılığı olan mantar, badem içi gibi besin mad­deleri yenilmemelidir.

* Doğal gaz, hava gazı, bütan gazı muslukları açık bırakılmamalıdır.

* Yatılan odalara mangal konulmamalı, soba borusu kapatılmamalı, sobanın ağzı açık bırakılmamalıdır.

* Tanım ilaçları bulaşmış sebze ve .meyveler, bol su ile yıkanmalıdır. Tarım ilaçlaması yapılırken, zehirlenmemek için ağız ye burun bir maskeyle kapatılmalı, gözlük kullanılmalı, eller ağza götürülmemelidir.

Evlerde böcek ilaçlaması yapılmadan önce besinler ve besin kaplan kapalı bir yere kaldırılmalı, bu sırada çocuklar ilaçlı böl­geye yaklaştırılmamalıdır.,

* Tarım ilaçları ve diğer ilaçlar çocukların ve yaşlıların alamayacakları kilitli yerlerde saklanmalı, son kullanma tarihi geçen ilaçlar atılmalıdır. Tarım ilaçları, bulunan kabın üzerine ilacın ismi yazılmalı, ilaçlar, kullanıldıktan sonra kapları yakıl-malı ya da gömülmelidir. ,

* Tarımsal ilaçlama rüzgârsız, durgun ve çok sıcak olmayan .bir havaçla yapılmalıdır. İlaçlama yapıldıktan sonra vü­cut ve giyilen tüm giysiler bol sabunlu suyla yıkanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir